Monday, July 9, 2012

Etli Lahana Dolması yemeği tarifi



















 35 dk.    6 kişilik  








Malzemeler


1 Kglık bir lahana

1/2 Kg orta yağlı kıyma

2 Adet soğan

2-3 Çorba kaşığı pirinç

1 Çorba kaşığı salça

2 Tatlı kaşığı nane

1 Çay kaşığı karabiber

Tuz

devamı aşağıda ...














Hazırlanışı






  • Lahanın yapraklarını yırtmadan ayırın.






  • Yıkayıp,her seferinde 1-2 tane olmak üzere kaynar tuzlu suya atın,tencerenin kapağını kapatın ve 1-2 dakika haşlayın.






  • Delikli kepçeyle çıkarıp,bir kenara alın ve bütün lahanaları bu şekilde bitirin.






  • Yaprakları damarlı kısımlarından sarılabilecek büyüklükte ayırın.






  • Harcı için rendelenmiş soğana salça,pirinç,kıyma,tuz ve karabiber koyup güzelce karıştırın.






  • Nane serpiştirin ve içine lahananın haşlama suyundan yarım fincan kadar dökün.






  • Yayvan bir tencerenin dibine lahananın sert kısımlarını yerleştirin.






  • Lahana yapraklarını avcunuzun içine açın,hazırladığınız harçtan bir miktar koyun ve sarın.






  • Tencereye sıralayın,üzerine yeterince su koyun ve kapağını kapatın.






  • Lahanalar ve pirinçler yumuşayana dek pişirin.






  • Sıcak sıcak servis yapın.






  • NOT: Nane yerine maydanoz da kullanabilirsiniz.






  • Eğer lahana yapraklarını avucunuzun içinde saramıyorsanız,düz bir zemin üzerinde de sarabilirsiniz.















Etli Lahana Dolması yemeği tarifi



No comments:

Post a Comment